7月のテキスタイルデザインは、きゅうりです。透き通った錦玉羹を二層仕立てにして、旬のきゅうりの瑞々しさを表しました。
上の層は、ペースト状のキュウリを混ぜ込んだものに、はちみつレモンと梅酒で味をつけ、レモン漬けにしたキュウリのスライスを浮かべています。
下の層はキュウリとレモンを漬けたシロップで味付けし、さいの目にカットしたレモンを入れて、さわやかな香りと食感を加えています。
July's textile design is kyuri(cucumbers). This wagashi has two transparent layer made of kingyokukan, agar-agar and sugar melted together and chilled, to show the dew of cucumbers in the season. The top layer consists of cucumber paste mixed with honeyed lemon and Japanese plum brandy, with slices of lemon-soaked cucumbers.
The bottom layer has the taste of cucumber and lemon-flavored syrup, and diced lemon is added to give it a refreshing flavor and texture.