5月のテキスタイルデザインは“空豆”。2種類の味に仕上げました。緑の方は、空豆をペースト状にして白餡を加えたものに、蜜漬けにしたそら豆を刻んだものを入れて食感を加えました。黒い方は、香川の郷土料理「しょうゆ豆」に倣って作ったもの。甘辛い醤油味にピリッと唐辛子を効かせた空豆餡に、刻んだ空豆の蜜漬けが入っています。
形や大きさも実物の空豆に合わせて作り、艶感を出すために上から寒天をかけました。
May's textile design is sora-mame (broad beans). We made two different tastes of wagashi. The green one is made of pasty sora-mame and white sweetened bean paste. Some chopped sora-mame which was soaked in honey are mixed to add it the texture.
The black one is made in the image of "shoyu-mame" which is local cuisine in Kagawa prefecture. It has sora-mame's paste flavored with salty sweet soy sauce and a bit red peppers, and some chopped honeyed sora-mame are in it. They are shaped to look as real in the same scale, and glazed with kanten(agar-agar).